NABA är redo för framtiden med toppmodern teknologi på campus

På NABAs campus i Milano har man valt att installera en LED-vägg som komplement till de klassiska green screens som används vid både film och speldesign.

Med hjälp av Unreal Engine och olika spårningsprogram kan man med hjälp av LED-väggen spela in scener i realtid och där igenom korta ner efterbehandlingstiden enormt i jämförelse med om man jobbar med en green screen.

LED-väggen hjälper till att skapa en arbetsyta i 3D och även om du behöver en green screen i vissa områden kan du göra en liten grön fläck bakom skådespelaren vid behov, och resten av den omgivande LED-väggen kan fortfarande producera rätt bakgrund och belysning. Du kan dessutom byta miljö och bakgrund med hjälp av några knapptryck i stället för att helt behöva bygga om scenen samtidigt som personen i scenen hela tiden kan se vad som sker i realtid.

För NABA är det en självklarhet att deras elever skall examineras med kunskaper i den absolut mest relevanta teknologin för att de skall vara så attraktiva som möjligt på arbetsmarknaden. I och med att de valt att installera ett LED-system har skolan också satt sig själva på teknikkartan och lockar till sig flertalet mindre spelstudios och branschfolk som besöker skolan och hyr in sig i lokalerna. Vilket ger skolans elever möjlighet till att både knyta kontakter och få viktiga insikter i hur arbetslivet ser ut.

Om detta är något som låter intressant och spännande, läs gärna mer om NABAs utbildningar inom Speldesign och Film & Animation på vår hemsida.